środa, 17 czerwca 2015


Zmieniamy nasze zwyczaje żywieniowe mając na względzie ochronę zdrowia własnego i osób nam najbliższych, chętniej sięgamy po świeże owoce i warzywa, zwiększamy w naszej diecie udział ryb, owoców morza oraz filtrujemy wodę.


Produkty ekologiczne, szczególnie te świeże, po kilku dniach tracą swoje walory smakowe i estetyczne pomimo przechowywania ich w lodówce. Osoby świadome nietrwałości naturalnych produktów posiadające trwałe pojemniki próżniowe superVAC firmy AWG Polska, które sprawiają że zakup drogiej naturalnej żywności staje się przyjemnością poprzez świadomość że każdy wybrany produkt będzie przechowywany w warunkach niezbędnych do zachowania jego walorów smakowych i zapachowych przez dłuższy czas, wiedzą że koszmar wyrzucanej żywności mają poza sobą. Rosnąca świadomość ekologiczna przestaje być źródłem tematów na modnych forach a staje się codziennością stosowaną przez osoby pragnące zachowania naturalnego środowiska w równowadze.

Lodówka choć jest niezastąpiona, potrzebuje dodatkowych pojemników próżniowych by przedłużyć
trwałość żywności, szczególnie tej organicznej uprawianej tradycyjnymi metodami. Przechowywanie próżniowe zalecamy dla każdego produktu naturalnego pozbawionego chemicznych środków konserwujących także dla żywności świeżej , suszonej i suchej oraz suszonych owoców, herbaty, kawy oraz każdego produktu, którego przechowywanie wymaga środowiska pozbawionego powietrza.
Pojemniki próżniowe znajdują zastosowanie wszędzie tam gdzie zalecana jest jest ochrona przed wilgocią i powietrzem. Wprawdzie technologie wykorzystywane w produkcji lodówek sprawiają, że są one bardziej nowoczesne, poprzez zastosowane rozwiązania technologiczne dotyczące  higieny czy energooszczędności, to prawdziwym przełomem w przechowywaniu żywności są opakowania próżniowe superVAC Firmy AWG Polska, których walory prezentujemy na naszym kanale YouTube pod nazwą AWG-superVAC.  Zapraszamy ......
świe






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz